Bel voor advies of een prijsopgave

085 40 13 777

Onderhoud bedrijfspand

Onderhoud bedrijfspand

De markt voor kantoorpanden is door de crisis sterk afgenomen, dit komt onder andere doordat steeds meer eigenaren kiezen voor onderhoud. Bedrijfspand wordt steeds minder waard en door regelmatig onderhoud te plegen kan het tij gekeerd worden. Door onderhoud bedrijfspand gaat het gebouw langer mee en is het niet nodig om op zoek te gaan naar een nieuw pand, wat natuurlijk grote financiële voordelen biedt. De afschrijvingen op het gebouw kunnen omlaag en daarnaast kunnen de werknemers langer op hun vertrouwde plek blijven, kosten van een verhuizing worden uitgesteld tot betere tijden en het onderhoud kost maar een fractie van een nieuw onderkomen.

Tijd voor onderhoud, bedrijfspand wordt minder waard

De belangrijkste vraag die nu komt opzetten is waarschijnlijk: wanneer is het tijd voor onderhoud? Bedrijfspand dient elk jaar onderworpen te worden aan een inspectie. Er kan gekeken worden naar alle mogelijke opties voor onderhoud. Bedrijfspand kan bijvoorbeeld geschilderd worden, maar ook de isolatie vervangen is een mogelijkheid. Deze laatste optie brengt een grote energiebesparing teweeg. Maar zijn dat alle opties voor onderhoud? Bedrijfspand kan namelijk ook een gevelrenovatie ondergaan, hetgeen zorgt voor een compleet nieuwe look van het pand, zonder dat daar een grootse verbouwing voor nodig is.

Een goed onderhouden werkplek is van groot belang

Naast al deze financiële voordelen is ook de rol van de werknemers van groot belang. Zij werken al jaren in ditzelfde gebouw en hechten hier emotionele waarde aan. Door het goed te onderhouden laat de werkgever zien begaan te zijn met degenen die gebruik maken van het pand. Tevreden werknemers zorgen voor een hogere arbeidsproductiviteit en uiteindelijk dus voor betere resultaten van het betreffende bedrijf. Dit laat dus wel zien dat onderhoud niet enkel nodig is voor een goed uiterlijk van een pand, maar dat er eigenlijk veel meer achter zit.